Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

wbgarden

3. 9. 2008 17:42
Budu neustále opkaovat

američani tady měli být už od pětačtyřicátého a ušetřili bychom si pár desítek let front na banány a hajzlpapír. A ne jenom radar nebo nějaká jiná polní kuchyně, ale pořádná base. Tam kde stojí rozkročený americký mariňák, tam se prostě hordám těžko leze....

Modré přilby umí akorát Srebrenicu....

0 0
možnosti
TT

Thyronx1

3. 9. 2008 18:14
Re: Budu neustále opkaovat

Rozkroceneho US marinaka jsem videl na obrazcich v ostudne knizce "Americane v Zapadnich Cechach". Jen se podivejte co jste o Americanech psali v 50. letech. Byli jste vasnivi zastanci Sovetskeho Svazu, cleny SCSP, CSM a KSC.  (Ja v te dobe zil a pamatuji si zivot v tehdejsi CSR a pozdeji CSSR. Predevsim Amiky nenavideli vsichni komuniste. My mladi jsem potaji poslouchali vecer co vecer od 21 hodin necenzurovane zpravy z Hlasu Ameriky (Voice of America). v radiu na vlne 1200 kHz. cestine. Tehdy to bylo TRESTNE.

A proc tu nebyli Americane hned od 45. roku?  Stalin, Churchill, a Roosevelt se dohodli, ze Ceskoslovensko bude pod vlivem Sovetu. Ostatni dva prezidenti si rozdelili zapadni cast Nemecka a Berlina. Po te vytvorili v Bruselu 4.dubna 1949 alianci NATO - jako odpoved na studenou valku Sovetu a celeho Vychodniho bloku vcetne CSR.

0 0
možnosti
S

Sid2007

3. 9. 2008 17:38
Top 1% of Americans owns 42% of national wealth

After WWII it was "only" 33%. These are official US government statistics, for obvious reasons not exactly publicized by USIA, VoA, propaganda aparatus.

One can imagine what impact such latifundista-like banana republic concentration of wealth has on US domestic and - specifically - foreign politics.

In 2005, top 330.000 Americans had (after all those swindles and "tax optimisation", tax haven shelters etc.) taxable income exual to taxable income of bottom 137.000.000 fellow Americans, i.e. almost  the entire bottom halp of that proud nation.

Yet it the same year, another record, close to 3.000.000 households were forced to declare bankruptcy, primarily due to - in "socialist" EU unknown - reason: collection agency demands for debts owed to physicians and hospitals.

Docu-movie SICKO, comparing healtcare system in US with those in canada, UK and continental Europe brings, w/o much overstatement, cases like a worker who lost his 2 fingers and family meeting calculates (continued)

0 0
možnosti
S

Sid2007

3. 9. 2008 17:40
47 mil Amiku nema zdr poj, z porodnice vyhodi po 48 hod

... lost 2 finger and calculates if they can affort a surgeon to reconnect one (at $12.000) or 2nd one  (at $60.000), how much to go into debt.

 

Mr. Ambassador, being not only generous contributor to Pres. Bush election campaign (thats how ambassadorships are awarded, the biggest $$$ giver goes to St. James Court, i.e, London, the 2nd one to paris etc.) but a businessman will explain us in no-nonsense way how 47 mil Americans go w/o any heatlcare, anotehr tens of milions with barebone one, how proud Americans are if they have dental insurance or insurance which pays their hospital irth-giving stay (but only up to 48 hrs after checking in, not aftter giving birth). This is, of course, a "great progress" because not so long ago insurance paid only 24 hrs of birth-related stay in a hospital. But mothers often looked really bad, being in wheel-chair kicked out, so insurance agreed to be "generous", pay for 48 hrs stay. Is that so, Your Excellency? 

0 0
možnosti
P

PlnouParouBack

3. 9. 2008 17:32
Richard

Let me give you some GWB Jr. originals  - we all are enemy combatants, aren't we? So be it! (Y)

0 0
možnosti
S

Sid2007

3. 9. 2008 17:22
Excellency: Can one still hold any illusions about US?

PR and Madison Ave, after all, advise to talk,, engage in talk your oponent. So far so good. They will get it "off of their chest", half a battle already won, right?

 

Look at 19 yrs since fall of Berlin Wall, USSR, non-Far-East communism: Are Russiona people better of, much more free, free to travel, flood Prague downtown and saving Pariska ulice Dior etc?

 

Then look at American middle class: Are they better off since 1989? Their liberties encroached upon, standard of living, not moving since 1978, falling. American dream becoming just that a dream. Squeezed badly by healthcare household bancruptcy explosion, caught by expensive gasoline prices from runing away from crime zone and problems of urgan ghettos. And those "checks and balances", "free media": Where they have been with Bush-Blair swindle about WMD to be fired by Saddam "in 45 minutes"? Where else can one lie and move 1/4 soldiers and millions of tons of supply half way around a globe? Are you gonna send NSA after me?

0 0
možnosti
W

wiki5.5

4. 9. 2008 7:21
Re: Excellency: Can one still hold any illusions about US?

co cekas, ze ti jeho excellency na tyhle lzi muze rict?

0 0
možnosti
MD

dubanová

3. 9. 2008 16:55
pojďme spolu hovořit,

všichni zpět sovětského svazu, ale přátelé, co s tím uděláte, sovětský ani jiný svaz již není, tak jedině to rusko?

0 0
možnosti
MD

dubanová

3. 9. 2008 16:54
pojďme spolu hovořit, děkuji

přečetla jsem si příspěvky, ale řeknu Vám přátelé toť vskutku vysoká úroveň, ale když se Vám to tak velice nelíbí, proč nejdete "diskutovat", na nějaký bulvár?

0 0
možnosti
O

Oldis_rab

3. 9. 2008 16:32
kolonialni politika usa uz mi leze krkem

nejdriv ste si vyhladili indiany a ted se vase kultura snazi diktovat svetu jak ma vypadat. Vratte se domu. Nechci vas radar, nechci vase NATO. Klidne si lzete a na zaklade lzi utocite na suvereni staty, suverenost jinych statu hajite jen kdyz se vam to hodi, at z geopolitickeho hlediska, nebo kdyz zrovna potrebujou republikani vic hlasu. Vase snazeni miri zpet k obdobe studene valky.

0 0
možnosti
H

halohalo

3. 9. 2008 16:52
Re: kolonialni politika usa uz mi leze krkem

Jo, všichni se vraťe z Ameriky tam odkud jste přišli a nechte v Americe jen původní obyvatele. Po návratu můžete ve svých zemích aplikovat váš ekonomický zázrak. Vyřiďte to ostaním neznalým politikům, ať není chyba ve špatné komunikaci. My jsme nevěděli, my jsme mysleli. Až to všechno uděláte, tak se ozvěte jak se doma vede.;-D

0 0
možnosti
H

hajdona

2. 9. 2008 16:37
Držím palce

R^ že to bude zajímavé je jasné už z pera několika exotů. ;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 9. 2008 15:06
No, byl jsem zvědavý

co z pana velevyslance vypadne, ale zatím to nevypadá jako nabídka ke konverzaci, alse spíš je to neosobní jako zpráva četky. :-/

Mimochodem, já bych zase viděl jako nadbytečnou tu anglickou verzi, pokud se máme v česku bavit s nějakým velvyslancem, tak asi ne mongolsky, turecky, rusky nebo anglicky, ale hezky česky. :-P

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

2. 9. 2008 16:38
Re: No, byl jsem zvědavý

na aktualne.cz jsou některé blogy v angličtině ... a jsou čtené (bez české mutace). Nevím, proč by to nešlo i na idnesu ....

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 9. 2008 14:50
Mám dotaz ,

1) Jak se pan velvyslanec staví ke slibu starých členských států NATO vůči Rusku, učiněném na počátku 9O.let formou prohlášení generálního tajemníka NATo, že nebudou své ozbrojené síly umísťovat východně od Německa?

2) Jak se vláda USA staví k Prohlášení pěti ministrů zahraničních věcí učiněném v prosinci 1943, že po skončení WWII nebudou bez vzájemných konzultací rozmísťovat své vojaky v jiných zemích.

0 0
možnosti
MB

marbo

2. 9. 2008 14:55
Re: Mám dotaz ,

Bože! tak tenhle přístěvek by si snad zasloužil smazat, protože svědčí to takové omezenosti pisatele, která mě až děsí..

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3611x
Jsem velvyslancem USA v České republice. Narodil jsem se v americkém státe Ohio. Vystudoval jsem práva na Bostonské univerzitě a až do nedávna jsem pracoval v advokátní kanceláři Boerner Van Deu. V roce 1999 jsem se stal šéfem republikánské strany ve státě Wisconsin. Velvyslancem USA v České republice jsem od října 2006. S manželkou Alexandrií máme dva syny, Erica a Scotta.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky