Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jajboze

21. 9. 2008 19:58
Pane velvyslance.

Jste docela odvazny clovek! V nasi zemi politikum prilis neduverujeme a jejich blogy casto oplyvaji vulgarnimi projevy diskuteru.Jak jste na tom v USA? To je prvni otazka.Dale by me zajimalo, v jakych dalsich oblastech, krome expanze mocenskeho vlivu USA na vychod , si Amerika predstavuje spolupraci s CR .V cem ma nase uzemi a lidsky potencial pro USA vyznam a jaky z toho budeme mit konkretni prospech i my.Posledni otazka:  Mate moznost poznat celou republiku a navazat spolupraci se vsemi regiony? Preji Vam u nas prijemny pobyt a tesim se na Vase odpovedi.:-)

0 0
možnosti
MD

dubanová

8. 9. 2008 16:34
pojďme spolu hovořit?

nikdo k tomu nemá co říci a nikoho to nezajímá, že vyplácíme české penze rusákům a to snad přímo za to, že nás tady 40 let okupovasli a terorizovali a naši původně vyspělou a demokratickou zemi "zbolševozovali"!!

0 0
možnosti
MD

dubanová

7. 9. 2008 16:53
české penze pro rusy, kteří tu nikdy nepracovali?

tak vidím, že to, že ČR dobrotivě vyplácí a již celá léta -  české penze rusákům - vůbec nikomu nevadí, ale když se hovoří o tom, že by se měl stát postarat o své těžce postižené lidi, kteří si sami nemohou pomoci - tak se ozve "halasný pokřik" ve smyslu "ať se o ně postará jejich rodina"!! a tady k tomu - nemá nikdo raději ani žádný názor?

0 0
možnosti
MD

dubanová

5. 9. 2008 14:08
české penze pro rusy?

Rusové, kteří v ČR nikdy nepracovali dostávají český důchod.

I když v Česku neodpracovali ani den, dostanou Rusové s trvalým pobytem český důchod. A mnohdy je taková penze dokonce vyšší než průměrný český důchod, který se počítá podle aktuální výše platů a činí asi deset tisíc korun. Podle ministerstva práce je takových cizinců na našem území několik stovek. 

To potvrzují i statistiky, počet Rusů v Česku roste. Za poslední čtyři roky se jejich počet téměř zdvojnásobil, teď je jich tu kolem 22 tisíc,(ale podle ČSÚ z května 2008 -  je tady 149 000 lidí z bývalého sovětského svazu.) Roste i počet žádostí o české důchody.. český sociální systém před větší zátěží, zachraňuje  jenom fakt, že Rusové o této možnosti moc nevědí.

Veronika Švihelová

0 0
možnosti
MD

dubanová

5. 9. 2008 13:58
dodatek

11.12.2007, Aktuálně.cz

0 0
možnosti
MD

dubanová

5. 9. 2008 13:57
pojďme spolu hovořit

Policie: Rozkrádání státního majetku netrestáme[exkluzivně]

11.12.2007 Sabina Slonková

0 0
možnosti
H

hraběnka

5. 9. 2008 10:35
ICC v Haagu

Tento mezinarodni trestni soud Ceska republika, jako jediny clensky stat EU nepodporila a nestala se jejim clenem.

Dalsim velkym problemem pro obcany teto zeme vyplyva z Lisabonske smlouvy, ktera je velmi benevolentni vuci soukromemu vlastnictvi, predevsim jejich prevodu. Ceska republika resp. ceske soudy za kazdou cenu i cenu podvodu obhajuji nabyvatele za pravoplatne. (z uzivani v socialistickych org. se na Katastralnich uradech dodatecne objevuji kupni smlouvy o nichz byvaly vlastnik nemel poneti, a tyto se u soudu neproveruji, byt podpis byl ucinen jiz po smrti prodejce. Postizenymi obcany jsou byvali zivnostnici, sedlaci, etc. Pohovorme si o tom, nebot totalitni Cesko preziva, predevsim u soudu.

0 0
možnosti
AM

Celebix

4. 9. 2008 19:32
Chomsky

Good afternoon, mr. Graber.

I'd like to ask a question - what do you think about famous critic of american policy, "world dissident number 1", Noam Chomsky (http://www.chomsky.info)?

Sorry for my English.

0 0
možnosti
AM

Celebix

4. 9. 2008 19:33
Re: Chomsky

Český překlad:

Dobrý den, pane Grabere.

Chtěl bych se zeptat - Co si myslíte o významném kritikovi americké politiky, "světovém disidentovi číslo 1", Noamu Chomském?

Omlouvám se za svou angličtinu.

0 0
možnosti
S

Sid2007

4. 9. 2008 19:04
Ambassador: PUSH CR to stop DISCRIMINATION of Czech-American

Your Excellency: You are representative of "beacon of liberty", universal model of democracy, rule of law, including protection of sacred rights, i.e. also private property rights. After all, NATO membership and quarantees which come with it guaranttee to investors that Czech Rep is SAFE for capital. WHY USA, especially Republican-lead administration, you, businessman and Republican STILL do not have guts, moral fiber, spine etc. to push Czech Rep to stop discriminating fellow Americans of Czech origin, refugees from communism, as CR still refuses  to give them remedies given (and also righly deserved) by victims of communism who could not or didnt want to flee the totality? Or do you care only about investment of Phillip Morris, not US citizens, victims of communism? Why Cato or Heartland Institute tout Klaus (whom KSCM supports) as reaganite when he, like the KSCM, always lead effort to block any restitutions, namely to refugees from communism? Mr. Ambassador: You cannot do better?

0 0
možnosti
H

hraběnka

4. 9. 2008 17:48
Lidska prava v CR?

Jsou tabu, stejne tak vlastnicka, tento bolestivy problem nasi zeme se snazi ruda justice a media zamlcet, okradeni obcane i jejich potomci jsou znovu pronasledovani, skryte, psychicky a enonomicky tyranizovani stejne jako v 50. letech. Tyto otazky by se mely probirat pristi tyden mezi CSR a USA. Zadny majetek se nevraci, lide jsou dal okradani, u soudu umiraji. Dekuji, pane, za Vas clanek.

0 0
možnosti
MD

dubanová

4. 9. 2008 20:25
Re: Lidska prava v CR?

ano to máte pravdu, lidská práva - nemají v ČR valnou cenu - od toho se ostatně odvíjí "nevymahatelnost práva", a  vlastnická práva - to jsou jen slova.. Hovořím za sebe, v restituci jsme dostali vrácený pozemek, jehož vlastnictví se projevuje pouze v tom, že platíme daň z nemovitosti, pozemek samotný - využívá pro rozvod vody Pivovar Nymburk..Bez našeho souhlasu a tedy bez úplaty.Postavili jsme si plot, pivovar nám jej zrušil, byla tam studna, pivovar ji zasypal, byly tam ovocné stromy, pivovar je pokácel.. My na svém pozemku nemůžeme vůbec nic dělat, Postřižinský pivovar Nymburk, si to nepřeje,, - to jsou vlastnická práva v demokratické ČR!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS