To the U.S. Without A Visa

27. 10. 2008 15:56:24
During my two years in the Czech Republic, I’ve lost count of the number of times I’ve been asked when Czechs will be able to travel to the U.S. without a visa. Thanks to President Bush’s announcement ten days ago, I now have a good answer. In less than a month, Czechs will not need a visa for short tourism or business visits to the U.S.
This is the first expansion of the Visa Waiver Program, or VWP, since 1999. Joining the program is a significant accomplishment that recognizes the Czech Republic’s increasing importance to the United States as a trade, cultural and security partner. In addition, the Czech people made this possible by abiding by the terms of their visas. There are many reasons why expanding the VWP will help both of our countries. Eliminating the requirement for a visa leads to more economic growth and cooperation at a time when the global economy needs it the most. On top of that, more travel between our countries helps us understand each other’s cultures and get to know each other better. So I certainly hope membership in the VWP means that even more Czechs will visit our country than before. The Association of Czech Travel Agents certainly thinks so: they expect the number of Czechs traveling each year to the U.S. will increase by up to 30 percent.

Remember: only tourists and business visitors can travel without a visa, for visits shorter than 90 days. Students, workers, exchange program visitors, and all other nonimmigrant visa categories still require visas. Equally important, if you already have a valid visa, you can travel on that visa until it expires.

Czechs traveling without a visa also must have a biometric passport and an Electronic System for Travel Authorization, or ESTA, authorization. The ESTA application website is https://esta.cbp.dhs.gov.

For detailed information about traveling without a visa, please visit the embassy’s website, prague.usembassy.gov, and the website of the Czech Ministry of the Interior, http://www.mvcr.cz/zruseni-viz-do-usa.aspx. The U.S. Department of Homeland Security also answers a number of questions about ESTA at http//www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/esta/esta_faq.xml.

I wish you safe and happy travels to the United States.
Autor: Richard Graber | pondělí 27.10.2008 15:56 | karma článku: 10.70 | přečteno: 2835x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.35 | Přečteno: 452 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 10 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3611
Jsem velvyslancem USA v České republice. Narodil jsem se v americkém státe Ohio. Vystudoval jsem práva na Bostonské univerzitě a až do nedávna jsem pracoval v advokátní kanceláři Boerner Van Deu. V roce 1999 jsem se stal šéfem republikánské strany ve státě Wisconsin. Velvyslancem USA v České republice jsem od října 2006. S manželkou Alexandrií máme dva syny, Erica a Scotta.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...